torsdag 30. august 2012

2 timer egentid med små sprell

 

  "Denne kan jeg bare ikke leve uten" sa jeg til den blide unge damen på "Rått og Sanselig" i Larvik, da jeg la den prikkete laksefargede julestjernen på butikkdisken.
Litt tidlig å ha jul i blikket tenker vel du, og det gjør jammen meg jeg også. Egentlig har jeg lyst til å ha stjernen oppe året rundt, men på en annen måte er det mer stas å pynte med den til jul. Så det blir nok slik.
Hovedgrunnen til at jeg befant meg i Larvik og var henvist til to timer med selv-oppfunnede sysler, var at jeg hadde fått oppgaven å være far i husets eminente privatsjåfør. Han skulle nemlig laseroperere øynene, hive linsene og få et ungdommelig syn igjen. Alt har forøvrig gåttt bra med han, og nå går han rundt med store sorte briller som han må bruke den første dagen og om nettene.
Vel, det er ingen problem å sysselsette seg selv i nabobyen, men det kan selvfølgelig bli dyrt eller fristelser av dimensjoner kan inntreffe.
Foruten den fine julestjernen (pris 179 kr.)  som er fra www.bungalow.dk måtte et deilig mykt mørkegrått saueskinn bli med hjem. Jeg har bare Luddeskinnene fra Ikea fra før og ønsker flere typer i ulike fargesjatteringer.
  Så da dette saueskinnet i  dyp grått lå der på Kremmerhuset på Nordbyen kjøpesenter skjønte jeg at jeg ikke kom til å forlate butikken uten det. Pris er forøvrig 599 kr.
Jeg finner egentlig alltid noe jeg liker på Kremmerhuset. Her om dagen handlet jeg hyssing på en herlig tresnelle samt en lang grå linduk som jeg har tenkt til å legge over langs på spisestuebordet nettopp på Kremmerhuset.
Nå gleder jeg meg bare til å løfte inn møblene i spisestua søndag. Lover at det skal bli bilder derfra.


HA EN STRÅLENDE KVELD!


søndag 19. august 2012

Første heklepute klar og mer stuebilder



































































































































































       
     Endelig har jeg fått i havn et hekle-prosjekt, for hekleriene mine har en tendens til aldri å bli ferdigmontert i motsetning til sy-prosjektene. Det er utrolig koselig å ha et hekletøy i hendene mens man følger halveis med på tv-programmer.  Det er runde puter jeg har hevet meg over nå, og i sofaen kan du se første pute ut heklet i farger jeg mente ville kle den nymalte stua.
I den røffe trebollen fra Bulgaria ligger mer bomullsgarn og venter,og den observante leser ser kanskje at jeg så smått er på vei med en ny pute i hudfarge/fersken-toner.
Ved siden av den gamle sorte ovnen kan du se et av mine seneste bruktfunn, en trekrakk funnet i den store gjenbruksbutikken i byen. Den var kledd i et skikkelig rosemalingsaktig (for et ord!)  hyttestoff som jeg raskt rev av. Nå har jeg strikket en bit med grått garn som skal monteres skikkelig på krakken.
Tv-skapet er også en nykomling. Det var opprinnelig en mørkebrun skjenk funnet i bruktbutikken for 400 kr.
Vi fjernet noen pyntelister som vi synes ble i overkant "dillete" og malte skapet hvitt, og nå har det fått en Anne Black-knott på seg også. Har hatt Anne Black-knotter liggende i over et år, og endelig ble en brukt.
Det er deilig med et fint gammelt møbel å putte alle tv-tingene inn i og bare ha tv`en synlig på toppen.
Det kommer snart litt bilder fra lillestua også, men vi har ikke fått puttet så mye inn i den enda. Lamper mangler osv. Vi lurer på om den sorte Dell- sakselampen skal henge der eller i stua på bildene her. Mange valg å ta, og vi er livredd for feilslåtte spikerhull på de fine glatte veggene nå.

I dag har vært en herlig siste skoleferie-dag. Vi har alle fire syklet oss en god tur på landet med bringebær-pauser og hilse-på-kuer-pause. Etter et par mils sykling og middag under parasollen i hagen kjørte vi til nærmeste strand og tok et forfriskende kveldsbad. Tror vi må forlenge sommeren på den måten, når vi er så priviligerte å ha utallige strender å velge mellom innen rekkevidde.

FLOTT NY UKE TIL DEG!