fredag 31. mai 2013

Klar for Køben!




























Jeg er klar for en spennende og sosial helg i Køben med mange fine bloggere. MÅTTE bare melde meg på Nib`s bloggbliss i  den herlige danske hovedstaden.
Jeg flyr sammen med en god venninne som jeg "lurte" til å begynne og blogge en gang i tiden. Rundt halv fem i morgen tidlig kjører far i huset to morgenfriske bloggere (forhåpentligvis)  til flyplassen.
Morgendagen skal romme både interiørbutikker, spennende foredrag, hilse på gamle kjente og helt nye mennesker, god mat og drikke og et stort rom på hotellet Stay.
Jeg GLEDER meg!




































































Denne hotell-leiligheten ser virkelig tiltalende ut, ikke sant??





































Tipper vi skal innom denne fine butikken....

Kommer selvfølgelig tilbake med fyldig reportasje fra turen og bilder!

ØNSKER DERE ALLE SOM ER INNOM EN HERLIG HELG!

onsdag 29. mai 2013

Å inneværs-kose























































Det er "dagsens regn" sier min søte gamle mamma på dager som dette. Dager hvor det øser ned,  himmelen er farget grå og sola leker gjemsel med oss. Da er det innekosevær.





























Det er fint å titte ut vinduet  fra annen etasje på epletreet i full blomst og knallrosa våte møbler ...............





























I innekose-vær ligger det jo i sakens natur at en KOSER seg. Nystekte vafler lyste opp ansiktene til Gutta Boys og en kompis nå i kveldingen. "Det var akkurat hva jeg fyste på!" responderte eldstemann.




































Å sy er TOPP når man innekoser eller klippe opp sirkler og trekanter til vimpler og sirkel-lenker.  Kaffekopp ved siden av er livsviktig! Etter å ha vært pensjonert vimpelsyerske et par år har jeg hevet meg rundt og sydd opp noen nye. Sommerfester og vimpler hører liksom sammen for meg. Vimplene jeg nå syr er litt større enn de jeg tidligere sydde, og jeg har valgt å bare sikksakke rundt kantene.

HÅPER DU HAR INNEKOSET LITT I DAG DU OGSÅ OM DET HAR BØTTET NED FRA OVEN HOS DEG!



søndag 26. mai 2013

Lange dager i hagen..























































Det har vært en nydelig helg med mange timer i hagen og sene kvelder i utestua.
Vi har spist alle måltider ute. Jeg kan ikke tenke meg noe koseligere enn frokost i hagen, sitte og lytte til fuglene i de store gamle eiketrærne og holde rundt en varm kaffekopp.
Rhodedendron-buskene (vi har en hel koloni av dem) har begynt å blomstre nå de siste dagene etter de for første gang var fraværende på grunnlovsdagen. Epletreet foran stuevinduet er også i full blomst, så vakkert! Det er et gammelt skrantende tre og vi er glad for hvert år det overlever.
På det ene gamle høye eiketreet henger et dart-spill som er i bruk titt og ofte. På lørdag hadde vi familien til en kompis av gutta på grilling, og da måtte vi selvfølgelig ta en dartkamp store og små.
Vi spiller noe som kalles "Killer-dart"- Det går ut på at man hver har tre liv. Man må hele tiden slå summen til den som kaster før en, hvis ikke mister man et liv. Den som er igjen til slutt har vunnet.
Far i huset små-briljerte og vant begge omgangene lørdagskveld. ( Jeg må nok smug-trene, hysj!)



















































































Til utestua har jeg sydd en ny vimpelrekke i gråtoner, hvitt og en korallfarget vimpel. Plutselig kjente jeg for en roligere variant enn de jeg tidligere sydde så mange av.
Om kveldene når det begynner å mørkne bruker vi Granit-lyslenken sammen med fyr på peisen og mange stearinlys. Jeg klarer aldri å slutte og glede meg over den romslige  utestua som allerede sto der, da vi kjøpte huset. Noen ganger må jeg nesten klype meg selv litt i armen når vi sitter der en lun sommerkveld. Den er bygd slik at kveldssolen flommer inn og vi får med de siste solstrålene.
Har vi lyst til å være riktig sosiale, kan vi få puttet rundt 28-30  mennesker inn på de 40 kvadratmeterene. Det gir så utrolig fine muligheter, og man trenger ikke være helt vær-avhengig for å dekke bordene der inne til fest og moro.

I dag er det blåst og regn, men min gode kamerat Mr. Yr har lovet sol til kvelden. Det er supert, for da er det igjen duket for fotballkamp for eldstemann og tilskuerrolle for meg.

HÅPER DU OGSÅ HAR KJENT SOLSTRÅLENE I HELGEN.
HA EN GLAD UKESTART!


torsdag 23. mai 2013

Sarte fargeklatter fra gjenbruksbutikken


Det skal ikke de store tingene til for å gå glad og fornøyd ut av gjenbruksbutikken. To dynetrekk i nude som  
utgjør massevis av systoff samt to stripete puter i samme toner til hagebenken og til slutt en alldeles vakker gammel skål med lilla mønster er skatter for meg.
Jeg kan ikke se meg mett på komboen nude/syrin-lilla. En smule smågal må jeg da kanskje være som kan sitte og stirre beundrende  på denne fargekombinasjonen i lang tid......

HVILKE ER DINE FAVORITT FARGEKOMBINASJONER FOR TIDEN?




HERLIG TORSDAG TIL DEG!



onsdag 22. mai 2013

Dynamisk bloggtips!

 
Fine Beate som er psykolog av yrke og superflink med gjenbruk har bloggen Dynamisk salong.
Den er verdt et besøk om du ikke kjenner den. Jeg har fulgt med Beate siden hun startet opp bloggen og hun handlet julestrømpe av meg i den lille nettbutikken min.
Jeg går ut fra de fleste av dere som er bloggere, har fått med dere at Beate vant Nib`s utfordring denne måneden, den såkalte "Brukt-duellen", men jeg tenker at en del ikke-bloggere kanskje ikke kjenner Beates blogg. Dette tenkte jeg å rette på nå.
Beate vant med dette lekre bildet fra sin dynamiske salong. Jeg synes bildet er så utrolig vakkert. Miksen av cognac-farge og nudetoner sammen med grått gulv og mye hvitt er fantastisk synes jeg.
 
Grått og regntungt i Sandefjord i dag.
Tenk så heldige vi var med pinsen!
 
ØNSKER DEG EN SUPER DAG!
 
 

tirsdag 21. mai 2013

Lite livstegn fra prikke-fantomet



Det ble visst en liten og ikke planlagt pinse-bloggferie på meg. Dagene var så nydelige med et termometer som steg over 20 grader, at det ble laaaange dager i hagen. En av kveldene satt vi sammen med et vennepar  i utestua til ett om natten og antrekket var shorts og t-skjorte. Herlig! Jeg er et utpreget sommermenneske og kommer sikkert til å være klimaflyktning på mine eldre dager henslengt i en hengekøye i varmere strøk.
Dagens bilder er tatt av prikke-fantomet herself. Prikkete loppeskål og prikkete bikinitopp smaker av vår og sommer.

HÅPER DU OGSÅ HAR HATT NOEN VARME GODE DAGER!
FIN TIRSDAG TIL DEG!



torsdag 16. mai 2013

Galleriplass!


Dette bildet fikk galleriplass i Nib-utfordringen. Veldig gøy og så utrolig mange fine bidrag det fikk lov til å stå sammen med!



Dette bildet fra samme serie ga meg plutselig veldig  mange nye lesere.  Da jeg sjekket ut kilden til dette, fant jeg  det på Holly Beckers ( med herlige  Decor8 ) pinterest over "Living room" og bildet hadde fått hele 342 repins.
Morsomt det også! (Har det korallfargede bordet skylden tro..)
Har du forresten tittet på alle de inspirerende bildene som ligger på Holly Beckers pinterest ? Jeg må stadig innom å kikke. Bare gå inn på bloggen hennes som jeg har linket til her, så ligger det link til pinterest i høyre marg.


Håper du holder hodet over vann og ikke stresser for mye med tanke på morgendagen.

ØNSKER DERE ALLE EN FIN 17.MAI!










mandag 13. mai 2013

På toppen av et skap...



























































"Vi har stor plass men plass til lite" sier far i huset i blant. I gamle hus er det ofte mange dører og vinduer som stjeler møbelplass. Hos oss er det ikke så mye  plass i stuene til  å sette fine ting, da blir toppen av skapene desto viktigere!
Stadig prøver jeg ut nye ting på de gamle skapene våres. Her om dagen MÅTTE jeg prøve det gamle kobberfatet fra pappas sjømannsliv på pidestallskapet. Det fikk selskap av min samling av marmorvaser/lysestaker funnet i bruktbutikker samt Bojesen-elefanten.
Kofferter er jeg forøvrig avhengig av å ha på toppen av skap. De påminner meg om reiser til fjerne strøk og jeg  elsker å reise! Kofferter er dessuten en praktisk ting man kan fylle med ting for å rydde litt unna. I mine kofferter kan det være formingssaker, fotoer, albumer osv.




























Bokstaver, gammel industriell lampe, skoleplansje, Bojensen-dyr og selvfølgelig en koffert fra min sjømannspappa.




























Gamle vinballonger er dekorativt på skap synes jeg. Skilt, sjarmerende vifte og grove tausneller kan jeg også like.




























Gamle medisinflasker, karafler, en gammel globus fra loppis, mer skilt og skoleplansjer. Me like!

HAR DU NOE GØY/FINT PÅ TOPPEN AV SKAPENE DINE???

FIN SENKVELD TIL ALLE SOM TITTER INNOM!

søndag 12. mai 2013

Nattbord ferdigmalt




























Nattbordet som opprinnelig var i flammebjerk er ferdigmalt og toppflaten skal få være deilig slitt slik jeg liker det. Nå har det funnet sin plass i oppgangen til annen etasje. Det er nemlig et lite platå halvveis i trappen.
Det ble nesten et lite rom ut av det når det ble møblert. Heldigvis er det god passasje fremdeles.
De to grå eskene er handlet billig hos Søstrene Grene.
Fint å få noe malingsarbeid sluttført!

FIN SENKVELD TIL DEG!



























lørdag 11. mai 2013

Er i garasjen!















































































Kjære familie, venner og kjente; let etter meg i garasjen om du/dere  stikker innom!
Jeg har sprettet opp hvitmalingsspannet og holder på med de gamle utemøblene våres som er over 20 år. Sofabenken er ferdig og stolene og bordet har fått siste strøk i dag. Nå blir det som nytt igjen!
Noen gamle kafe`-stoler har også fått et hvitmalingsstrøk og så har jeg mikset en lysegrå farge som jeg har malt et gammelt nattbord med. Nattbordet skal få beholde sin nedskrapede og rufsete bordplate. Jeg liker at ikke alt ser nymalt og strøkent ut. Et lite avlastningsbord har også blitt lysegrått og skal prøves ut i den fargen. Tidligere var det fløtefarget, men gultoner blir ikke bra hos oss. Dette er bordet som pleier å ha den aqua-fargede flaskesamlingen min på seg.
Jeg synes grått kler så mye; alt fra friske farger til rolige farger og treverk.

Ikke de mest inspirerende bilder dette kanskje.... men som min kunst og håndverkslærer på Eik lærerhøyskole sa i sin tid; "Det er prosessen som er viktig!" Den søte gamle læreren lespet og la trykk på ordet "prosessen". Det  ble uttalt på en sjarmerende måte som var gull for de med et imitator-gen i seg.

Grått i hvalfangerbyen i dag. Solen hvor er du??

FIN LØRDAG TIL DEG!




fredag 10. mai 2013

Collage-lek med favoritt-farger
























































Nei, jeg blir ikke lei... Jeg er og har lenge vært hektet på grått i ulike nyanser, korall, nude, neon, litt slitt treverk, små sorte detaljer, kobber og en dæsj gull. Påvirket av trender i tiden?  Jeg  har alltid har likt grått og toner som går mot rosa-oransje og der sklir jo korall og nude godt inn, men kobber, gull og neontoner er definitivt impulser fra noen kilo lagrede interiørbilder på min indre harddisk. Man snapper til seg det som roper på en, og plutselig blir en gammel kobberkanne i en bruktbutikk sett på med nye øyne.


Jeg ELSKER  å lage collager på Picasa og sette ting jeg liker sammen. På en måte blir de enda finere sammen med andre ting og skinner litt ekstra synes jeg.

Kan du like noen av disse kollasjene og i tilfelle hvilken liker du best?





























I dag er det Idol-finale, og vi er klar. Her heies det på Eirik, selv om Siri er supersøt og flink. Vi går vel bare  for det litt mer uforutsigbare og mest lekne her i gården.

HERLIG FREDAG TIL DEG!




torsdag 9. mai 2013

Hva med lettvinte gulrot-muffins til helgen...




























Her kommer en lettvint og grei oppskrift på supergode gulrot-muffins med ostekrem som får Gutta Boys her hjemme til å sukke og mumle "himmelsk".

GULROT-MUFFINS MED OSTEKREM

(blir ca. 15 stk.)
De fine rosaprikkete formene er handlet på Panduro.

2 egg
150 g sukker
1 dl olje
200 g mel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 ts kanel
350 g revne gulrøtter

Bland egg og sukker og pisk eggedosis, bland i resten. Fordel i 14-15 muffinsformer og stekes på 175 grader i ca. 25- 30 minutter.

OSTEKREM (jeg dobler den ofte jeg da eller tar halvannen posjon ..men dobler ikke vaniljesukkeret)

50 g Philadelpia smøreost- naturell
50 g smør
2 ts vaniljesukker
100 g melis

LYKKE TIL!




onsdag 8. mai 2013

Frigjøringsdag med litt mimring og ganske mye kos
























































Siden pappa var krigsseiler og seilte med flybensin over Atlanteren alle krigsårene betydde alltid frigjøringsdagen noe spesielt for han. Inne i seg hadde han vonde bilder fra årene med krig  som ikke ville slippe taket og ofte hjemsøkte han natterstid. Han holdt hendelsene for seg selv og ønsket ikke snakke om dem, men vi skjønte det blant annet  handlet om livredde, kavende menn i vannet og ordrer om å følge konvoien og ikke  stoppe.
 Mamma husker også godt dagen det ble fred; en solskinnsdag hvor folk danset i gatene og det norske flagget vaiet. Barndomshjemmet hennes ble bombet og total-ødelagt under krigen. Familien bodde like i nærheten av et skipsverft og lå sånn sett utsatt til. En natt da de som vanlig hadde søkt tilflukt og nattero hos familie på andre siden av byen, ble det vakre gamle huset med glassveranda til pinneved. Et trist syn møtte dem dagen etter....
Både mamma og pappa hadde sine tøffe krigsminner, men heldigvis lot det ikke til å prege dem senere i livet (foruten pappas nattlige mareritt) Det var alltid masse latter, humor  og liv i barndomshjemmet mitt og ALT skulle feires.

Pappa døde en uke før jeg fikk min første sønn. Han døde for ca. 12 år siden.(Jeg må alltid tenke etter hvor gammel eldstemann er)  Hver 8.mai tar jeg en tur på graven med roser i ulike rosa-sjatteringer; pappas favoritt. Så spises det kake med mamma i løpet av dagen, og hun har alltid litt tårer i øynene og skjelven røst når hun minnes tilbake til fredsdagen i 1945.

 Ikke fullt så mye dramatikk: strålende fornøyde unge karer hjem fra skolen i dag;   jippi; fire fridager lå blanke og urørte framfor dem!
Det måtte selvfølgelig feires litt,  så et stort fat med gulrotmuffins ble bakt til storkampen Tottenham mot Chelsea nå i kveld.
Her er det nemlig patrioter i begge leire.
Oppskriften på gulrot-muffins er super,  de blir alltid vellykka og er en stor favoritt her i huset. Skal prøve å slenge den ut på bloggen i morgen.

HÅPER DAGEN DIN HAR VÆRT FIN!





mandag 6. mai 2013

Så var det på han igjen..


Ny uke, nye gleder og sorger og ikke minst muligheter, blanke ark og fargestifter.
Åpner du det hvitmalte kinesiske skapet vårt titter det fram mange glade bokser og og nettopp fargestifter.
Vi bytter på å ha dørene til skapet oppe og igjen. Når vi ønsker ro for blikket hekter vi dørene på og når vi ønsker farge-terapi og mye å hvile øynene på fyker skapdørene opp.
Forandringer fryder, som kjent.

ØNSKER DEG EN HERLIG MAIUKE!

fredag 3. mai 2013

Bruktduellen - 2.bidrag



Siden det er lov til å delta med to bidrag i Nib-utfordringen MÅ jeg bare det denne måneden. Godt det er satt tak på to bidrag, ellers er jeg redd jeg hadde hostet opp innlegg etter innlegg for bruktskatter står mitt hjerte nær. (trenger forøvrig å finne ut hvordan jeg kan legge til et bidrag til, for det kommer nå fram at jeg allerede har et bidrag med allerede)
Bidrag nummer to er et bilde av mitt kjære kartotek fra skolen jeg jobbet som lærer på i 14 år. Mange av dere har sett kartoteket før, men jeg håper dere overlever et møte til med det.
Jeg reddet det opp fra en mørk og stusselig skolekjeller og opp til lys og høylydt beundring.
Det er flere andre bruktfunn på bildet også. Tallerkenhylla er et loppefunn som er blitt malt hvit og rommer gamle skolebøker,  gammelt platecover og skilt, alt  funnet i bruktbutikker.
Jeg samler på fine  gamle skolebøker, særlig atlas, sangbøker, lesebøker og florabøker. Noen klipper og leker jeg meg med, andre får forbli urørt. I tallerkenhylla ser du også et gammelt gipsfigur-bilde handlet i en av Gøteborgs mange herlige bruktbutikker.
Så må jeg huske treskålene som er så lett å få tak i, gjerne til en tier. Disse er handlet på loppemarked.
Jeg synes det er fint å stable dem sammen en hel haug.

FREDAG IGJEN, DERE!
Jeg gleder meg til Idol. Jeg gleder meg mest her i huset, mer enn ungene. Her håper vi på Eirik og Siri i finalen, og aller høyest heier vi på fargerike, dyktige og  allsidige Eirik som vi aldri vet hva serverer oss.

GLAD HELG TIL DERE ALLE!



.




torsdag 2. mai 2013

Bruktduellen

 
 
 


Jeg er altfor lite flink til å hive meg over Nibs gøyale måneds-utfordringer, men mai-utfordringen kunne jeg bare ikke motstå. Den lyder" vis oss dine bruktfunn!"
Jeg elsker å innrede med funn fra loppemarkeder, bruktbutikker eller arvegods fra familie. Kombinasjonen mye brukt og litt flunka nytt liker jeg veldig godt. Jeg innreder gjerne med 70 % brukt og 30 % nytt.
Midt blant alle de brukte skattene kan jeg godt like en ny  fin designting.
Grunnen til at jeg ofte handler brukt er at jeg simpelthen ofte blir mer sjarmert av ting som har levd litt. Føler det kan være med å gi et rom mer særpreg, man kan ikke bare løpe å kopiere. Når det i tillegg er kjekt for miljøet med gjenbruk, er det også en super bonus.
På bildene her er det mange bruktfunn. Det store isblå skapet handlet vi på Finn.no for flere år siden for bare 200 kroner. Jeg fant Finn-annonsen og falt pladask, det var bare det at det var en særdeles lite passende dag å kjøre inn til Oslo og hente det på. Vi skulle nemlig  ha barnebursdags-selskap på kvelden. Vel, fristelsen ble for stor; far i huset hektet på tilhengeren og raste inn til tigerstaden i øsende regnvær, mens jeg tok de siste forberedelsene til selskapet og den første timen med gjester alene. Den gang var skapet lutet, og det fikk raskt noen strøk med maling.
 På toppen av skapet befinner det seg flere andre bruktfunn. Den nydelige gamle kisten fant jeg på Fretex i Tønsberg for et års tid siden, plansjen er fra et loppemarked og taxi-skiltet er brukt og handlet i søsteren mins butikk.
Det korallfargede settbordet på bildene har vi arvet fra moren og faren min. Det finnes to bord til som også er blitt malt men i andre farger.
Så er jeg veldig glad i trekrakken handlet for en hundrings i en bruktbutikk i Tønsberg. Den er så nydelig i treverket.
På veggen over sofaen henger en tallerkenhylle funnet i en bruktbutikk her i Sandefjord for en femtilapp. Tallerkenhyllen pleier å romme magasiner og bilder og gamle skilt. Jeg samler på gamle skilt og jakter alltid på det.  Det står også en gammel tobakksboks i nydelig turkisfarge i tallerkenhylla. Den er handlet på loppemarked i Gøteborg for mange år siden.
Inntil bordet ser du en trestol som jeg har malt i fargen nude. Den var opprinnelig brun og kostet rundt femtilappen  i en bruktbutikk i byen.
Salongbordet vårt som vi skimter så vidt, fant jeg for et års tid siden i en stor gjenbruksbutikk og handlet det på impuls.  Far i huset har sine meninger om ting og tang han også,  og heldigvis falt bordet i smak. Det har lindegrønne ben og vakker gammel bordflate i tre.
Den sorte vegglampen er et litt dyrere bruktkjøp. Det er en Christian Dell sakselampe fra Bauhaus-tiden handlet over nettet.

Til slutt; ja, bildene er brukt en gang før. Litt bedagelig i dag.

Kan du like å handle brukte ting?
Titt innom HER, for å se fine bidrag i bruktduellen.

GLAD TORSDAG TIL DEG!