lørdag 29. juni 2013

Pistol-pasjon, halvmåner og gamle sjømannsviser





























Jeg har lagt min elsk på varmluftspistoler....
Varmluftspistolen vår er min nye pasjon! Hver dag så sant det ikke regner bruker jeg den for tiden på forsiden av huset vårt. Hele forsiden av huset som er fra 1930 skal skrapes ned. Det trengs virkelig. Plutselig begynte malingen å flasse av og forsiden ble trist og et leit skue. I sin tid ble huset satt inn med linolje, og det er ikke til å kimse av. Mange ville nok byttet kledning umiddelbart, men treverket som kommer fram under alle malingsstrøk er like fint. Jeg elsker å se boblene som kommer fram når jeg blåser med varmluftspistolen og deretter bruke en skrape og drar den seige tykke malingen av treveggen i store flak.  Det er møysommelig arbeid, og det går slettes ikke raskt, men enda er jeg full av pågangsmot og forelsket i varmluftspistolen.

Jeg er så glad i å bruke varmluftspistolen at jeg går rundt med forskende blikk på alle gamle møbler innendørs. Mellom skraping av husveggen skrapes kanskje en bordflate også, slik jeg har gjort det med det lille lysegrå avlastingsbordet på bildet.
Hvis du lurer på hvilken melodi som henger på veggen over bordet så er det av alle tenkelige melodier "What shall we do with the drunken sailor?" Så er det et ungdomsbilde av sjømannspappaen min under. Det er ikke slik å forstå at pappa var en drukkenbolt, selv om han var glad i en iskald pils eller rødvin. Sangen bringer gode minner fram. Det hendte pappa og jeg satt og sang gamle sjømannsviser for full hals sammen med vår usedvanlige dårlige stemmeprakt.




























Far i huset så Ferm Living-katalogen ligge framme med ring rundt denne fine halvmåne-oppbevaringskurven. (Jeg er litt forelsket i halvmåner også for tiden..) Den handlekraftige mannen letet opp en interiørbutikk i byen som selger Ferm Living og forærte meg denne. Makaløs mann!




























GLAD SØNDAG!







torsdag 27. juni 2013

Sommer-utgaven.....



















































































I dag er det sommerutgave på tallerkenhylla... Hva det er i morgen eller dagen etter i morgen gjenstår å se...
Lenge leve det uforutsigbare!!!
I dag ser du litt mer av miljøet rundt tallerkenhylla. Når man ser svigerfars fine snekrede tallerkenhylle (etter tegning fra meg) ser man samtidig inn i spisestua mot pidestallskapet med globus på toppen. Hvilken farge har så  globusen??? Jo riktig,  den er faktisk utgangspunktet for den mintgrønne fargen på tallerkenhylla. Jeg ønsket å gjenta den vakre fargen på globusen et annet sted simpelthen,.
Vel, blir tallerkenhylla grå en av dagene har jeg sett meg ut en liten krakk som kan bli mintgrønn og som også kommer i synsranden til globusen.
Tusen takk for synsinger om fargevalg! Det er alltid morsomt å lese andres meninger.
Majoriteten gikk for grått tror jeg. Jeg kan nok utmerket godt leve med begge fargene, og nå får jeg høre hva gutta i familien mener om saken.
Ellers er de lekre stripete muffinsformene handlet på butikken Lune hjem i Tønsberg som også har nettbutikken lunehjem.no Gleder meg til å fylle de med saftig muffinsdeig en dag!
Det har vært nydelig kveldsvær og vi har rett og slett ikke vært inne, så ingen har sett eller kommentert hylla.
Far i huset fikk kjøpt et brukt kurong-bord i dag og vi har spilt og spilt i utestua. Kjempemoro!

FIN SENKVELD TIL DEG!


onsdag 26. juni 2013

Valgets kval...




























Slik kan det se ut når jeg maler en ting; flere farger testes ut på en bit av møbelet. Ting dras ut av kjøkkenskap og blir levende mood-boards. Hva blir fint til mintgrønt/pistasjegrønt og hva blir fint til dyp grått og hva med den turkisblå fargen? Vel, en farge ble forkastet raskt her i huset, og det var faktisk den turkisblå på høyre side av tallerkenhylla. Nydelig farge, men er etter annet stemte ikke i konteksten den sto i for meg.




























Veldig friskt, veldig sommerlig tenker jeg. Jeg liker kombinasjonen. Blir lys til sinns!
Den lille skålen med oransje kant fant jeg til en tier i gjenbruksbutikken for en stund siden. Synes den er sååå fin!




























"Maler du tallerkenhyllen mens den henger oppe?" sa far i huset en tanke bestyrtet.( Lenge leve latskapen!)
Nei, det er ikke så gærent...Tallerkenhylla skal males i kjelleren etter hvert,  det er bare det vanskelige valgets kval. Å få en prøvesmak av ting der det skal være kan hjelpe til med avgjørelsen. Da ser man hvordan den nye fargen virker på de øvrige omgivelsene.
Uansett; det skal blir fint med noe annet enn en fløtefarget tallerkenhylle, hvile blikket på noe nytt!




























Mørkegrå tallerkenhylle kan bli røft. Det er samme farge som vi har på det åpne skapet i spisestua. Mange ting kler den fargen; treverk, sort/hvite grafiske ting, kobber, nude, sarte rosa toner, korall, marmor, enkelte grønntoner osv.
Uttrykket vil ble strammere og mer maskulint enn den mint/pistasjgrønne.
Jeg liker begge deler. Kanskje et halv års perspektiv får være greia. En tallerkenhylle går kjapt å male.
Eldstemann har talt; grått. Far i huset har talt men ikke så bombastisk "tror jeg ville valgt grått kanskje".





























Noen dagers vakling til til så har vi kanskje bestemt oss.....
Det står heldigvis ikke om liv eller død, men en bitteliten malejobb som ikke er noe evig giftermål.

By the way; Hva hadde du valgt av den mintgrønne og grått  (uten å ha sett omgivelsene rundt )???

FIN ONSDAG TIL DEG!

søndag 23. juni 2013

Alle disse tingene... og fin midtsommer til deg.























































Jeg er vel ikke akkurat minimalist, selv om jeg elsker hotellrom og hytter som leies mest mulig "rene" uten noe  dill og dall. Noe annet er alt det en selv har plukket ut på loppemarkeder, i bruktbutikker og nye butikker og en er vant til å ha rundt seg.
Det grå skapet i spisestua blir et slik titteskap, mye å hvile øynene på.
For kort tid siden ble jeg et år eldre og av søsteren min med Nr.9 fikk jeg den fine Hay-håndspeilen i gave.
Jeg har alltid synes denne speilen har vært så fin men en smule dyr kanskje.. Å få den uventet i gave, var overraskende og morsomt.

Her gjør vi i stand til Sankt Hans-aften ved sjøen. Vi skal på min barndoms hytte som først mine besteforeldre og deretter foreldre eide. Da mamma solgte hytta etter hun ble enke, var vi så heldige at hytta ble kjøpt av venner av oss. Det er veldig stas å få sitte i den skjeve gamle rødmalte hytta igjen.  Vi pleier å grille og sitte på en platting nesten i sjøen med måkeskrik og snekker putrende forbi. Da er det sommer!

ØNSKER DEG EN FIN SANKT HANS!







torsdag 20. juni 2013

Sval skyggeplass i hagen















































































Sommeren er her og skolens lange deilige fridager startet opp i dag.
Jeg elsker sol og har alltid gjort det. Normalt sett søker jeg sjelden inn i skyggen, men skulle det bli for varmt  selv for en soltilbeder har vi en skjønn plass i hagen. Denne plassen er det første man støter på etter å ha gått inn den hvitmalte porten. Ved siden av den doble døren inn til boden er det en fin og sval plass man kan sitte og kjøle seg ned litt.  Her kan jeg ha skyggeplanter som f.eks. tobakksplanter som jeg er veldig svak for.
Grener fra et gammelt eiketre henger over bordet og med litt saftig pynt på seg, synes jeg plassen ble trivelig og innbydende. Du skal se jeg går kritthvit rundt i august etter timer her i skyggelandet.....

GLAD TORSDAG TIL DEG!

fredag 14. juni 2013

Små drypp av kobber




























Jeg liker kobber, selv om jeg har hatt en lang pause fra det noen år. For mange år siden hadde vi kobber hengende ned fra kjøkkentaket mot koboltblå vegger. Jeg synes det var så utrolig lekkert, herlig bondekjøkken-idyll. Så ble jeg lei kobberet mitt og la det på loftet.
Nå har det bankende hjertet for kobber våknet til live igjen. Jeg synes kobber er utrolig lekkert til nude og korall-toner. Den fine kobber-lysestaken har jeg handlet fra nettbutikken Keiserens nye trær. Jeg elsker den, så stram og fin i formen. Hver kveld tennes det lys i den.
I går var jeg en rask tur innom den store gjenbruksbutikken vi har her i byen. Da fant jeg en kobber-boks til 15 kroner. Jeg var ganske sikker på at dette kobberet var helt identisk i fargetone og stil som kobberlysestaken fra keisergutta. Vel hjemme kunne jeg bekrefte at jeg hadde rett. Jeg ble så fornøyd, nå kan de to tingene få skinne sammen. Det blir mer helhetlig med å gjenta materialet en gang til i samme rom, føler jeg.
På disse bildene står lysestaken i lillestua og boksen på langbordet i spisestua, men jeg kommer nok til å ha dem oftest i samme rom.
På den lille taburetten ved siden av lysestaken står en fin treskål jeg har  fått av en stolt minstemann. Han har laget den på sløyden. De hjemmelagede gavene fra ungene er de aller beste tingene her i huset og de jeg vil redde om det skulle brenne.

Herlig med fredag. Her skal vi se minstemann spille fotballkamp og ha en kompis av gutta på overnatting.

HA EN SUPER FREDAG DU OGSÅ!


torsdag 13. juni 2013

Små gleder fra hagen























































Her plukkes det daglig inn små gleder fra hagen i form av rhodedendron i vaser og krukker. Skårne butikkblomster er ikke i mine tanker, og jeg fryder meg over de vakre fargeplettene plassert i gamle brune melkeflasker på alle bord.
Titt i den lille skålen; der ligger husets eneste søtsaker som er  polkagriser fra Søstrene Grene handlet for leeeenge siden. Jeg er ikke spesielt søtmoms av meg, men her om dagen raidet jeg huset på jakt etter noe søtt. Jeg flykter til dette hjørnet med skinn, puter og det lille bordet (har ikke fargekoden, mange har spurt. Jeg har blandet fargen selv av annen maling) når det er ting på tv`n i lillestua som  blir for sterkt for meg. Jeg klarer ikke se sterke bilder fra krigsområder, dyr som blir dårlig behandlet  osv. Jeg lytter med stive ører men bildene vil jeg helst ikke ha på netthinnen min.

To innlegg på en dag!! Vel, det skjer ikke så ofte, men ingen regel uten unntak som kjent.

GLAD DAG TIL DEG!



LIKER!!!


































Kjøkkenet vårt er av gammel god årgang og vi drømmer ofte om å bytte det ut. Dette fant jeg i katalogen til Bloomingville 2013 høst/vinter  og falt pladask.
Jeg flytter gjerne rett inn og starter bollebaking umiddelbart!'
Katalogen forøvrig var superfin og inspirerende, verdt en titt!


LIKTE DU DETTE KJØKKENET?

onsdag 12. juni 2013

Aldri lei en neon-dæsj

























































Det er lenge siden neonfarger kom inn i interiørbildet med stor tyngde, men jeg er ikke lei. Jeg blir trukket mot neonfargene som en magnet og gjerne i kombinasjon mot sort og hvitt.
På Køben-bloggtreffet fikk vi både gaver og gavekort i nettbutikken Keiserens nye trær på 200 kr. hver i goodiebagen fra generøse keisere.
Jeg har alt brukt opp gavekortet mitt.  Jeg måtte la det inngå i denne ryen som snakket til meg. Hadde den vært bare sort/hvit hadde den nok ikke ropt på meg med samme styrke men med tre glade neonstjerner, ble fristelsen for stor simpelthen. Utrolig hva små liten fargeklatter kan utrette!!!
Med i bestillingen la jeg også ved en kobber-lysestake- Kobber og neon er også noe jeg liker i kombinasjon.
Jeg er super-fornøyd,  også er det alltid kjekt med rask levering som det var i dette tilfelle. Et smil om munnen fikk jeg av det koselige takk-for-sist-kortet keiserne hadde lagt ved også.

Her har sola gjemt seg i dag og det blåser friskt.  Vi er klar for eldstemanns nest siste fotballkamp denne sesongen. Nå begynner jeg snart å drømme om fotball om natten, så mye fotball hverdagene i det siste har vært fylt med!
Vel, jeg er så indoktrinert nå, at jeg gnir meg i hendene på kveldstid når tv`n slåes på  og spør mine tre menn "Ja, hvilken kamp er det som går i dag da?"  (Vi har egen fotball-kanal selvfølgelig) Når jeg til og med kan stor-tute av glede når Torres scorer etter måltørke og bli opprørt over at Lampard ikke får fornyet kontrakt av Chelsea-manageren er man kanskje kommet langt. Nå har det ordnet seg for Lampard etter manager-skifte og Jose` Mourinho har styringen. Nattesøvnen min er igjen sikret!
Tror det er mulig å bli engasjert i alt mulig, bare man begynner å lære litt om ting.
Jeg har til og med vært så helskrudd og gal at jeg har vært super-interessert i lett-metallfelger jeg!!!
Dette var da far i huset og jeg skulle kjøpe flunka ny bil (det kommer aldri til å skje igjen, påkjenningen ble for stor for far i huset) Det var mange avgjørelser som skulle taes siden vi var de første eierne og bestilte bilen med det utstyr vi ønsket. Far i huset ville ikke overkjøre meg selv om han hadde mest peil og la fram alle valg og alternativer for meg. Ikke alt betydde like mye for meg; farge var selvfølgelig viktig( jeg skiftet fargeønske 5 ganger.... sort- rød- sort- rød- sort-)  og så til slutt hvilke lettmetallfelger bilen skulle ha. De måtte for all del ikke virke "harry". Jeg begynte å kikke på felgene biler på gata kjørte rundt med "Aha, Borbet.14" kunne jeg tenke.
Jeg til og med la meg på hjul etter biler med fine felger for å se nærmere på dem.
Jeg må medgi at på denne tiden hadde vi ikke barn, og jeg kunne bruke energi og tid på den slags etter lærerjobben. Det var DA jeg tenkte, at sannelig tror jeg man kan bli interessert i absolutt alt på denne jord.

HA EN STRÅLENDE DAG MED ELLER UTEN FOTBALL OG LETTMETALL-FELGER!




søndag 9. juni 2013

Søndag i hagen









































































































































En søndag uten noe på programmet,  med sol fra blå himmel og drøssevis av timer i hagen er noe vi er glad i her hjemme. Dagen startet med frokost under parasollen. På asjetten lå det noe vi kaller "primula" og stammer fra den tid man enda fikk handlet smøreosten primula  i matbutikkene. Vi har erstattet primulaen med baconost som vi har smurt på en brødskive. Deretter følger gyllen løk fra pannen og speilegg på toppen. Selve brødskiven er også stekt i stekepannen slik at den er sprø i underkant. Veldig godt sammen med en god kopp kaffe!
Aller helst vil far i huset spille dundrende musikk under frokosten, men vi har inngått et kompromiss om å vente med den til etter inntatt frokost, slik at jeg kan få lytte til fuglene i de store eiketrærne våres. Jeg liker slike litt fredefylte frokoster best. Så kan far i huset slå på musikk-anlegget etterpå, han elsker nemlig å lytte på musikk døgnet rundt.
Mens gutta tok en tur på fotballbanen, luket far i huset noen bed og ingen får det så bra til som han. Det blir regelrett strøkent. Jeg plukker og plukker visne rhodedendron-blomster, for vi har så utrolig mange av disse buskene. Jeg liker å rusle rundt  med bøtte,  fjerne de visne blomstene og gå i mine egne tanker.
Det er også stor mulighet for at det er noe hjembakst i Kaspara-huset på en søndag. I dag ble det boller med melisglasur, en gjenganger her.
Med gutta tilbake i huset ble det aktiviteter for alle fire med spillet Kubb ( trekubber som skal kastes)
dart, badminton, fotball og kortspill. Gutta liker godt å aktivisere oss voksne og ha oss med i leken.
Etterpå ble det sommerlig middag i utestua.
Har du forresten prøvd å steke revne poteter med krydder i vaffeljern?
Her hjemme er ikke Gutta Boys med i "Potetens venner" for å si det sånn. Av den grunn prøver jeg stadig ut nye varianter av det å spise poteter på en litt mer spennende måte.























































Det går en del poteter til å lage disse, men de smaker deilig når de er nystekte og litt sprøe.
Du bare river en del poteter på råkostjern. Jeg rev dem på den groveste delen.
Så tilsetter du litt smeltet smør og krydrer med salt og pepper. Om du vil kan du jo hive i litt frisk persille eller gressløk også.
Potetmassen stekes så i vaffeljernet uten smør (det er jo smør i massen)
Synes det ble små-lekkert på bordet jeg, og skal definitivt gjenta det.

HÅPER DU OGSÅ HAR HATT EN FIN SØNDAG!.



mandag 3. juni 2013

To supre dager på Bloggbliss i København


Da er min gode venninne Marianne  med bloggen Stilleben og jeg kommet hjem fra to herlige dager i København som var proppfulle av opplevelser, strålende solskinn, verdens koseligste, fine interiørbloggere, spennende foredrag, fristende butikker og kafeer, tunge handlenett, såre tær, hes stemme etter mye prating og masse latter. Å være på tur med andre bloggere er bare SÅ hyggelig. Alle er blide, positive, inkluderende, og ute etter å ha det kjekt. Om du ble hjemme og synes det var en smule skummelt, MÅ du ikke la det stoppe deg ved neste blogg-kalas men bli med i det glade selskap!
Marianne og jeg kom med fly tidlig lørdagsmorgen og skulle rekke sprudlende champagne i glassene kl. 9.00 på Nib-jentenes rom før dagens handletur. Vi har ikke for vane å starte dagen med champagne, så det ville vi definitivt ikke gå glipp av... hvilket vi gjorde...
Vi simpelthen pratet oss bort på togreisen fra flyplassen ... og vips hadde vi reist tre stasjoner for langt!  Helt naturlig for oss som har mange år med formidlingsyrker til sammen og liker å bruke snakketøyet flittig.
Vi rakk så vidt å komme til hotellet og få satt fra oss koffertene før det var klart for byrunde og interiørbutikker. Det ville være rimelig villt å gå 35 mennesker på shopping sammen og synkronhandle, så vi delte oss opp i grupper.




























Dette var en fin butikk ikke så langt fra hotellt vårt Stay. Butikken her "Interør & design" og solgte nye og gamle ting i skjønn forening. Jeg skulle gjerne hatt med den store N i vinduet,, såååå nydelig farge. De hadde også et lite veggskap slik jeg jakter på der, men jeg kunne ikke bære på det rundt i byen og butikken var stengt da vi var på hjemtur.
Det var haugevis av lamper i butikken; nye og gamle.




























Det er bare å bekrefte at Marianne og jeg aldri fant denne fantastiske  butikken da vi tok en alene-runde vi to. Jeg så for meg at jeg skulle handle noen fine postere her, men akk...(Rykter om en hel etasje med postere)




























Jeg elsker grafitti, elsker grafitti og den  store C!!!!
Den hadde vært SÅ hjertelig velkommen i Kaspara-huset.























































Jeg er veldig fascinert av den industrielle stilen. Denne butikken hadde de fineste ting. Jeg kunne handlet alt!
Husk "No.40"!




















































Sjekk hotellrommet vårt!!!! Vi hadde tre verandaer (og jeg elsker luft!) Det var helt nydelig å gå barbeint rundt på de hvite gulvene, koke kaffe og ha med ut på verandaen hvor vi kunne se vannet. Jeg nøt synet av Lille My-lamper, Hay-puter og det flotte grå Dot-Haypleddet som lå på sengen.Leilighets-hotellet Stay som ligger på Islands brygge (et rolig område bittelitt utenfor byen men med gangavstand)  var bare helt supert!




























Min eldste sønn på snart tolv år hadde ELSKET dette rommet. Han har proklamert at han skal ha ny design i fargene sort, hvitt og grått når han flytter hjemmefra.






























Etter flotte, spennende og inspirerende foredrag av dyktige folk i interiørbransjen ( jeg LIKER at det hele tiden påpekes fra det hold at ; alt er lov, at det er fint å leke og oppfordringen om å skape sin egen stil og ikke bare kopiere)  var det duket for god mat og vin og masse masse skravling med gamle kjente og nye fine fjes.
Marthe med bloggen Marsipan og Smilefjes holdt en morsom tale om blogging og May Helen (Kronprinsessene) og Hilde (Hildemorsnorre) underholdt oss kostelig  utkledd i laaaaange parykker.Ikke snakk om å være selvhøytidelig her.
På det ene bildet ser du at jeg har tatt en prat med Tone (Designhund) som jeg kjenner fra før og Ann Margritt som jeg aldri hadde hilst på før. Marianne prater med Live (Lidyll) som vi blant annet  delte bord med under spisingen.Veldig koselig!

























Tror Marianne og jeg var nede i frokostsalen før alle de andre. Bragd!
Jeg er ikke så avhengig av mye søvn og her ble det sannelig firetimers søvn to netter på rad ( Vi dro så tidlig på flyet dagen før) Med tre verandaer og utsikt til vannet hadde jeg ikke tid til å sove så mye.  Jeg satt alene på verandaen med kaffekopp i handa og tittet på vannet og filosoferte... deler av natten og fra klokken seks om morgenen. Herlig!
Ved frokostbordet dukket disse opp etter hvert. Fra venste Stine (Interør by Stine Helgesen), Linn
(Home by Linn)  Tone (Designhund), Cathrine (Trettien) og May Helen (Kronprinsessene)
Herlige May Helen som er fotballgæren og jeg hadde en avtale under helgen. Ble det for mye dill, dall og stæsj skulle vi finne oss en fredelig krok og ta en real fotballprat.























































Flyet vårt gikk ikke før 22.50, så vi hadde all verdens tid søndagen. Vi tilbrakte dagen sammen med Marthe, nr. to fra venstre  (marspian og smilefjes) , Henriette (Designlykke) og Stine (Stines hjem) og Linda
 (Mella og malla ) som ikke er med på dette bildet. Utrolig koselige jenter alle sammen!



























Hjemmefra hadde jeg sjekket Markedskalenderen.dk for å finne ut om det var noen loppemarkeder i København denne søndagen og JA... det var. Vi var på dette lille markedet i en koselig bygårds-bakhage.




























Ikke så mange ting.. men noen små skatter fikk noen med hjem. Marianne handlet den rå hagestolen på bildet. Jeg handlet en gammel medisinflaske. Fire i samlingen min nå; hurra!




























Marthe fant en genser hun KANSKJE skal sy pute av. Vi venter spent, Marthe!




























Vi pratet masse med supersøte og koselige Linda med bloggen Mella og Malla. SÅ hyggelig å bli kjent med deg, Linda!
Hvorfor handlet jeg egentlig ikke bartekopp? De er jo såååå kule! De var å få kjøpt på Urban Outfitters.




Mange butikker var oppe søndag. Første søndag i måneden er visst alle store handlesentere osv. oppe i Køben. Mellom all butikk-flying må det litt mat og god kaffe til og hviling av trette ben.
Fra venste; Stine, Marthe, Marianne og Linda.
På bildet øverst til venstre har Marianne funnet tonen med Inger Lise (Maratonjenta)





















































Trivelig å møte på blogghelgens to mannlige innslag Kristian og Lars  i butikken Plint. De hyggelige gutta er selveste keiserne i bloggverden. De har den velskrevne og fine bloggen Keiserens nye trær.





























Jeg måtte handle det fine Fill me up-nettet fra House Doctor og ha det som håndbagasje på flyet med den litt mindre vesken jeg hadde med som en del av nettets innhold.
Mye fristende i butikkene og masser av fine gaver i form av "goodiebags".





























Det kjennes forøvrig helt naturlig ut for en interiørblogger og stoppe opp å ta et bilde av et korallfarget teppe som får luftet seg i et vindu.....

Tusen takk dyktige, flinke NIB-jenter som arrangerte denne supre turen. Det var et vellykket arrangement fra ende til annen. Hvor var dere da jeg hoppet rundt med kamera...
Tusen takk for fin helg til alle sammen som var med!!!!


FIN DAG TIL DEG SOM TITTER INNOM!