torsdag 28. november 2013

Stjerneranker igjen på lager





























Nå finnes igjen den sarte stjerneranken laget av gamle boksider og en alldeles nydelig nudefarget gammel tapet i bittelille nettbutikken.  Noen husker sikkert disse fra i fjor.






























Herlige Marthe med den nydelige bloggen Marsipan og smilefjes er den den mest ivrige brukeren av
Kaspara-stjerneranke. Hele året rundt har hun pyntet med en slik en, og her kommer et bilde  fra Marthes utrolige sjarmfulle hjem på Stryn. Kanskje får du øye på stjerneranken også. Selv har jeg en hengende i et vindu og en på et gammelt skap nå.



Marthe er også nominert til Vixen Bloggawards i år, og jeg heier litt ekstra på Marthe som jeg har møtt flere ganger.(Gå inn fra Marthes blogg og se semifinalistene, så mange flinke! )  Første gang vi møttes var her hjemme hos meg i Sandefjord. Da var Marthe høygravid og vi hadde en fornøyelig dag med bruktbutikkbesøk og andre butikker, kos i utestua og ikke minst;  jeg kjørte en hvinende Marthe FEM ganger rundt Hvalfangstmonumentet. (Nyttig lærdom fra min fargerike og elleville sjømannspappa) 

                                                   HA EN SPINNVILL AFTEN, FOLKENS!

tirsdag 26. november 2013

Mer sort, hvitt og pudderrosa




























Jeg har sydd en prikkete julestrømpe til. Første gang jeg har brukt sort som bunnfarge i en julestrømpe, men alt skal jo prøves!




























Jeg synes den stripete hanken livet det opp.
Julestrømpen tok strake veien HIT. 





























Det blir stort sett lagt ut noen nye julestrømper i mini-nettbutikken hver dag nå.
En blågrønn Kardemommeby-julestrømpe tok også veien dit i dag og er i skrivende stund ledig.


Kaldt uten, varmt inne. Mørket ute, lyst inne. Herlig!

HA EN FIN TIRSDAG!

tirsdag 19. november 2013

En gang her og en gang der




























Noen bilder fra henholdsvis gangen nede (til venstre) og gangen opp i annen etasje (høyre bildet).
Jeg liker som dere vet små fargeklatter og det er ikke så mye som skal til; et fargerikt nett, noen bokser, en rad med rundinger jeg har sydd på en snor og så masse, masse hvitt samt en dæsj sort og en dæsj av materialet tre.

Klokken smyger seg mot midnatt, kanskje på tide å trekke inn årene.
God natt, drøm morsomt (jeg ler ofte i søvne jeg) og ha en finfin morgendag!

Apropo drømmer: da far i huset og mitt forhold var forholdsvis ferskt og vi delte seng for natten bjeffet jeg faktisk i søvne.... Jeg våknet av lyden jeg lagde og  av at far i huset bøyde seg over meg og tittet en smule undrende på sin ferske kjæreste. Drømmen sto klart for meg; jeg drømte at jeg var fengslet og mistenkt for mord av alle ting! (jeg som aldri leser en krimroman en gang) I drømmen tenkte jeg at her var det bare å spille smågal under rettsaken og bjeffet i vei. Skal si jeg følte meg en smule dum og ille berørt, da jeg så det undrende uttrykket far i huset hadde......der han nysgjerrig tittet ned på meg.

SOV GODT!

mandag 18. november 2013

Ha en ny kreativ uke, folkens!





























Det er så mye kreativitet og skapertrang å finne både på instagram og blogger for tiden! Det er morsomt å se alt det fine som blir laget i de tusen hjem!
I denne tiden får det lov til å flyte litt hjemme hos oss på langbordet og andre steder også. Materialer må være lett tilgjengelig!
Jeg er så glad i kakeboksen på bilder som rommer ferdiglagede papirtrær og stjerner. Boksen med den nydelige fargen fant jeg på gjenbruksbutikken til 20 kr.
Da jeg fant den boksen, bar jeg den andektig til kassen, og følte meg som den reneste lottomillonær!

HA EN SUPER NY UKE!


fredag 15. november 2013

Det enkle er ofte det beste....




























I blant sitter jeg og lager opp en bunke kort, det er så koselig klipp og lim-syssel i mørketiden. Kortene jeg har laget nå er ikke spesielt julete, de er mer helårskort og de er bare såååå enkle, men jeg liker det enkle jeg. Det enkle er ofte det beste, er ikke et ueffent slagord.  Hadde sklidd rett inn i arbeids-habitten på Rema 1000 jeg!





























Det lekre sorthvite batikkpapiret er fra Tine K og jeg har sett det på Home & Cottage. Jeg fikk papirene mine av herlige Nib-Ann-Helen og Nib- Solveig, da de var her for å gjøre en reportasje sensommers.
Jeg har bare klippet en bit av det og limt det på tykt sort kort og klistret en Søstrene Grene-sirkel på. Vips, kort godt nok for meg!




























Så har jeg laget kort av gamle boksider. Limt dem fast til sorte kort  (fåes kjøpt som bunke hos mange bokhandlere) En liten sirkel her også, vips ferdig! Jeg er så utrolig glad i sirkler av en eller annen grunn...




























Ellers blir det fint med utklipte ord synes jeg. Jeg har en herlig sorthvit tapet fått i goodiebag en gang på bloggtreff. (Glansdagen) Den har jeg hatt mye glede av. Men man kan jo godt klippe ut ord fra aviser og blader også.





























Sikksakk-papiret er selvfølgelig fra Søstrene Grene det også. Hva skulle vi gjort uten disse fantastiske og treffsikre søstrene????


Psst: en herlig blå John Blund-julesokk ble lagt ut i lille nettbutikken i dag.

HELGEN ER HER, HERLIG IKKE SANT?
KOS DEG MASSE!

torsdag 14. november 2013

Petras gode råd for redigeringsproblemer av bilder




























Tommelen opp for at flere blir kvitt sine redigeringsproblemer enten de bruker Picasa eller Fotoshop!
Tenkte jeg skulle dele med dere rådet fra Sunny-day-Petra, siden flere har spurt meg allerede hvordan problemet med å få lysnet bildene ble løst.

Her er oppskriften som funket for Petra som bruker fotoshop og jeg som bruker Picasa.

1. Bli medlem av Google +  ( du må ikke dele bilder osv. for det, jeg var litt skeptisk først, men huket bort alt jeg så var deling av bilder, medlem av grupper)

2. Klikk så på startsiden og videre til innstillinger

3. Scroll ned til "Foto"

4. Her MÅ "overfør mine foto i full størrelse" være avkrysset.

5. "Autoredigering" skal ikke være krysset av.

6. "Autoeffekter" skal heller ikke være krysset av.

7. Innstillingene du har gjort spares automatisk.

8. Nå skal alt være bra igjen!

9. Tenk forresten over at siden vi overfører fotografiene i full størrelse, burde man gjøre fotoene mindre i redigeringsprogrammet en bruker. Da tar det ikke så stor plass på Blogger.

Det kan hende at noen av ordene her er svenske, siden jeg fulgte Petras gode råd. Du vil allikevel skjønne den norske versjonen av uttrykket.

Masse lykke til og det er som sagt Petra vi kan takke!!!


Jippi!!!!!




























Jippi!!!! Redigeringsproblemene med Picasa er løst takket være hjelpsomme svenske Petra med bloggen
Sunny-day-Petra. Hun hadde hatt samme problem selv og skrev en mail til meg med en lengre oppskrift på hvordan løse problemet og det funket!
Tusen takk, søte Petra!




























Det gjør blogging fenomenalt gøy igjen, og dere kan vente dere hyppige blogginnlegg framover. Om noen skulle tro at jeg hadde tatt min hatt og konvertert til Instagram, for så aldri å vende tilbake tok dere nok feil.
Instagram er artig det, men jammen er det godt med et realt blogginnlegg også. Jeg elsker jo ord, og der er bloggen langt bedre egnet.
Jeg har definitivt gått i leddtog med Ole Brumm og sverger til Ja-takk-begge-deler-filosofien.

Etter redigerings-åpenbaringen gikk jeg resolutt innom den lille nettbutikken og lysnet opp alle julestrømpebildene, og det var så godt å fjerne de mørke triste bildene.
Så svar på noen spørmål som stadig dukker opp;
JA, det kommer flere julestrømper, og det kommer i både blågrønne toner og mer rosarøde.
Jeg syr dessverre ikke på bestilling. Jeg er slik skrudd sammen, at da blir plutselig sying ikke lengre lystbetont.

HA EN SUPER KVELD! Nå får jeg hive meg over Chili con carne-laging, dagens middag.





onsdag 13. november 2013

Hvitt, hvitt, hvitt og en liten fargeklatt




























Jeg er helt avhengig av hvitt, masse hvitt! Jeg er helt avhengig av små fargeklatter i alt det hvite. Det kan være som her; litt fargerikt papir, noen kort, noen neonrosa stjerner.
De små fargeklattene gjør meg glad.




























Jeg har forresten lagt ut tre frodige Kardemommeby-julestrømper i nettbutikken i dag i rosa-lilla-røde toner.





























Tenk at noen knapper i en skål kan gjøre glad!  (men det gjør de..)
Jeg blir glad av en balanserende paraplydame også (se kortet på skapet)

Ute er det mørkt og inne er det tent opp masse stearinlys, det er nytt ferskt pålegg i kjøleskapet til kveldsmaten. Små gleder det også!

LUN, FIN KVELD TIL DEG I NOVEMBERMØRKET!

mandag 11. november 2013

Påfyll av kremmerhus




























Oransje og rosa har hele livet mitt vært den store favoritt-komboen. Derfor må jeg jo hvine av fryd over sidene jeg viser fra det danske bladet Boligliv. I den lille nettbutikken har det kommet påfyll av kremmerhus blant annet disse du ser her sydd av ubleket lerret og med trykk. Prisen er 35 kr. stykket.




























Aquatoner er ikke så hakke gærent det heller....
Flere kremmerhus er lagt ut i den lille nettbutikken i slike toner. Min favoritt er selvfølgelig den prikkete, hva ellers?
























Ute småregner det og det er perfekt vær til å sitte og sy og pusle. Jeg misunner ikke sønnene mine som skal på fotballtrening ute nevneverdig....

FIN KVELD TIL DEG!
























søndag 10. november 2013

Same procedure as last year.....

 





















































Noen ganger er det greit å kopiere seg selv, om en synes ting funket.... ikke sant?
Jeg kommer til å flette flere gode gammeldagse  julekurver i år i 1013-drakt og jeg kommer nok til å lage flere enkle julekort på sort bakgrunn. Disse kortene mine kunne du finne i siste Rom 123 også. Jammen meg er stjernene til Søstrene Grene gull verdt! Har ikke sjekket ut om de har dem i skrivende stund, men jeg mener å ha sett noen i løpet av høsten.

Her har vi hatt svigerfar men kjæreste samt mamma på en liten farsdagslunsj, og snart er det klart for sen god middag.
Håper du har hatt en fin dag du også!
 Favoritt-pc` er endelig friskemeldt her og JIPPI for det! Den har vært dypt savnet. Det er så mye lettere å la fingrene fly over tastene på denne maskinen enn min lille bærbare pc.
Så må jeg forhåpentligvis med assistanse fra far i huset og tips fra hjelpsomme Sunny Day-Petra se om vi får skikk på Picasas redigeringsprogram også som ikke har funket her for meg.

FIN AVSLAPPENDE SØNDAGSKVELD!


mandag 4. november 2013

Ferdigmontert

 
 Noen kremmerhus er blitt ferdigmontert siden i går. Mest spent var jeg på hvordan kremmerhusene med små ord på ville bli fiks ferdig. Jeg kan vel si at det kommer til å befinne seg noen slike i Kasparahuset til jul.....
Jeg var også spent på det sorthvite sikksakkstoffet. Med lys pudderfarge på hanken synes jeg det ble myket opp.
 
 
Jeg ble veldig glad for å finne det hvite stoffet med sorte prikker i stoffhyllene mine. Synes det er nydelig til pudder/nude farge.
Jeg elsker prikker og det måtte jo bli enda en prikke-variant også.
 
Plutselig kom virkelig sylysten tilbake for fullt her. Det er ikke det at den har vært fraværende men bittelitte grann redusert en periode kanskje.
Nå går jeg amok i stoffhyllene og storkoser meg!
 
Jeg gleder meg til å tenne stearinlys i kveld og sitte med klippearbeid nede i stua.
Det er så kjekt å gjøre slike ting på kveldstid, kanskje med nyhetene ved siden av.
Hvilke av de sydde kremmerhusene kan du like best tro?
 
HERLIG NY UKE TIL DEG!