torsdag 15. mai 2014

Herlig gardenparty på Maxbo



På selve fredsdagen 8.mai flyttet Kristin med bloggen Kikkis Planet og jeg inn på Maxbo på Vækerø (ligger langs Drammensveien ikke langt unna Oslo sentrum)  med våre medbrakte lass og til verdens hyggeligste og mest kreative og inspirerende Maxbojenter. Her er fra venstre ; Hanne, Anette, Laila og Monica. (Sistnevnte kjenner sikkert mange igjen som bloggeren bak flotte Mollys Bubble)
Sammen med herlige Live bak bloggen Lidyll, hadde Kristin og jeg blitt spurt om vi ville lage en liten styling til kveldens gardenparty, og det ville vi selvfølgelig veldig gjerne. Veldig morsomt å bli spurt og få denne gøyale utfordringen!




I utgangspunktet trenger absolutt ikke Maxbo-jentene stylinghjelp. De er så utrolig dyktige på å lage de lekreste stilleben og tablåer. Man blir virkelig inspirert når man rusler rundt i det store lokalet til Maxbo som rommer en super interiøravdeling også.
Her har de brukt Jotuns vår og sommerfarger 2014 på tre stoler (Fra venstre stol i fargene  Bliss, Butterfly og Punch. ) Veggen er malt i Fusion. Var det ikke lekkert?
Kjøper man for eksempel en prøveboks av hver av disse malingene, kan man ha mye moro!!!
Når det er sagt; jeg har gjort det og gleder meg til å male flere småting.































Lekre ting å se overalt! Jeg kom hjem med en NYT-kopp, som den livsnyteren jeg er. "Nyt" er mitt favorittord nummer en. Lekre marmorfliser får man også handlet på Maxbo, og prisen var slettes ikke stiv.






























Maxbo-jentene hadde pyntet så flott,og det var stående bufet med den lekreste småmat for øyet og for gangen.




























Så lekker bordpynt;: marmorvase (fåes kjøpt på Maxbo) med trepinner som har fått de lekreste 2014 fargeprøver fra Jotun på seg. Brikken er et utklipp fra tapet.




























Vi fikk servert to flotte powerpoint-foredrag fra to fine damer nemlig den svenske tapetdesigneren Hanna Wendelbo som lager de vakreste blomstertapeter og velkjente Lisbeth Larsen som er trendinformator og fargesjef for Jotun.
Først ut var Lisbeth Larsen og man kan bare lene seg tilbake og lytte til den inspirerende ordflommen krydret med humor og hennes rungende karakteristiske latter.
Hun snakket om den berømmelige  tidsklemma, våre fylte hverdager og lengselen etter mer ro i tilværelsen. Om ønsket om å sykle og lage langsom mat som å sette en sudeig til heving, rolige sysler som en motvekt til det travle liv så mange lever.Dette gjenspeiler seg også i interiørtrendene.
Hanna Wendelbo fortalte om bestemorens herbarium som hun fant. Blomstene bestemoren møysommelig hadde tørket og skrevet med sirlig skrift opplysninger om ved siden av er nå blitt tapet. Fint å høre  historien bak hvordan en av hennes tapeter ble skapt.


Stylingen til oss tre interiørbloggere; fra venste min, deretter Kikkis Planet og med tapet Lidyll.
Bildet er lånt fra Nib. Kameraet mitt er i streik for tiden....
































Stylingen til Kristin med bloggen Kikkis Planet. Det var så tøft med den dype blågrønne fargen fra Jotun som heter; Fusion. Kristin hadde malt et par bord i toner som var lekre til veggfargen og på Maxbo fant hun til og med grill som matchet!





























Søte Live med bloggen Lidyll hadde brukt tapet designet av Hanna Wendelbo for Borge(.http://borge.no )Den nydelige  gamle bidermeierstolen hadde fått en omgang med Bliss og på gulvet sto mange morsomme grønne vekster i små vaser.


Og her er min egen styling med bakgrunnsfarge Bliss fra Jotuns vår og sommerfarger 2014. Jeg hadde brukt hagens Rhodedendronblader og laget bladranker eller kanskje vi skal kalle det en vimpel anno 2014 med botanisk vri...? (Husker dere retrovimplene jeg sydde for noen år tilbake...?)
Ellers har stylingen noen kinesiske elementer også; parasoll og små bilder som jeg handlet i Kina sommeren 2000. Jeg valgte å bruke grønne vekster fra hagen, brudeslør  og meloner som annen botanisk kost. Synes det grønne gjør den sarte, vakre Bliss godt. Hadde jeg brukt rosa blomster, ville det kanskje ende opp litt vel sukkersøtt var min tanke.
For meg var det også veldig viktig med noen små sorte elementer.  De sorte prikkene på puta (fra Søstrene Grene), det sorthvite pleddet og de sorte boksavene på bildene skulle stramme inn inntrykket litt.
Bildet er forøvrig frekt og freidig lånt fra Nib.  (http://norskeinteriorblogger.no)


Det er alltid utrolig koselig å treffe igjen gamle kjente bloggfjes! I forsamlingen her er det Tone, Designhund, Trine- Høytrykk og Stine med bloggen Stines hjem  jeg hadde møtt tidligere.


Vel hjemme igjen, kunne man hygge seg med en utrolig koselig goodiebag med de fineste ting fra Maxbo.
Veldig gøy!



Tusen tusen takk til Maxbo-jentene på Vækerø ( jeg er med i fanklubben deres!)  og flinke Nib-jenter  for et utrolig fint arrangement!
Og til dere andre; Maxbo storsenter er så utrolig mye mer enn plank og dører!!!
Ikke noe problem å gå berserk i interiøravdelingen her på Vækerø!


onsdag 7. mai 2014

Festlige tider - Nib-utfordringen






Jeg er en ganske enkel fest-pynter. Jeg elsker å slippe stryking av  lange duker og bruker gjerne linduker jeg tromler og som gjør seg ustrøket eller kanskje jeg bruker en duk som dette funnet på et loppemarked.
Det jeg LIKER er å lete i mine gamle skap etter fint porselen og glass, enten det er arvegods eller bruktfunn. For tiden er jeg veldig glad i grønne vekster fra hagen, for eksempel å pynte med Rhodedendronblader eller  en kvist ormegrass som bukter seg morsomt i toppen. Billig i drift med andre ord!
Jeg er også veldig glad i flasker i fine farger og karafler med en god vin-skvett.
Enkelt dette, men det er allikevel mitt bidrag i Nib-utfordringen denne måneden som lyder "Festlige tider".
HER.  kan du se mange flotte festlige bord.

HA EN AVSLAPPENDE SENKVELD!


tirsdag 6. mai 2014

Hei i ruskeværet!




























Mens det ble lange utekvelder i hagen i forrige uke, er det nok duket for innehygge denne uka.
Mr. Yr er ikke like gavmild og optimistisk i disse dager og vi får ta til takke med det vi får. Jeg har aldri vært værsyk, alt vær har sin sjarm tenker jeg. Når regnet pisker mot ruta, er det jammen meg litt kos det også. Så i stedet for å beundre de nyutsprungne Rhodedendron i dag, nyter jeg å være inne. Vel, så lenge det varer vel og merke; eldstemann skal spille hjemmekamp, og om ikke lenge er det bare å få på seg gummistøvler og regntøy.Når man ser god underholdning, merkes ikke regndråpene!

FIN TIRSDAG TIL DEG!

mandag 5. mai 2014

Nymalt gang, Bliss og nytt print




























Jeg har jo helt glemt å vise fram den nymalte gangen jeg er blitt så glad i! Den frodige blomstrete retrotapeten måtte vike for ensfarget malt vegg. Tiden for et lite sceneskifte var visst inne. Jeg har ikke angret eller savnet det som var. Jeg små-smiler hver gang jeg kommer inn i dette lille rommet nå.
Malingen på veggen i gangen har denne koden: 1030-Y75R
Fargen på venstre bilde er Bliss (en av Jotuns vår og sommerfarger 2014). Jeg har malt en oppslagstavle i denne fargen. Den er så sart og delikat.



Så har jeg blitt print-fristet igjen av duoen Ert &  Ris som rett og slett kommer her fra byen . Dette printet som morsomt nok heter " Bare henger rundt" er det Linn som står bak og jeg handlet det på 13 i Tønsberg.
Ert & Ris har også nettbutikk og den kan du besøke HER. 

Etter fantastiske sommerlignende dager, er det blitt innekosevær her i hvalfangerbyen igjen. Kanskje kjekt, jeg har handlet masser av fargeprøvebokser og har mange små-prosjekter på gang. Når jeg kan tumle i vaskekjelleren med alle malingsboksene mine er jeg regelrett lykkelig!

HERLIG MANDAG TIL DEG!